u ook wenst ...

Welke massage

Welke behandeling is voor u het meest geschikt?

Iedere klacht vraagt om een specifieke aanpak. Of het nu gaat om rugklachten, krachtvermindering of stress, Liat kan u heel goed adviseren wat voor u het beste resultaat kan bieden.

Hiernaast ziet u een overzicht van de massages die Liat u kan bieden. Ook staat er een omschrijving wat deze massages inhouden zodat u een goed beeld krijgt van de betreffende behandeling.

Voor de tarieven kunt u hier klikken

Sport & Ontspanning

Wanneer u veel van uw lichaam vergt kan het zijn dat deze overbelast raakt. Vaak brengt een goede sportmassage of ontspanningsmassage uitkomst. Liat Adar is gediplomeerd sportmasseuse en kan specifieke behandelingen geven bij diverse blessures. Ook kan er preventief aandacht aan specifieke spiergroepen gegeven worden, dit om de kans op blessures te verkleinen.

Naast dat deze massages zeer ontspannend zijn bevorderen ze ook zonder meer de gezondheid. Door spieren (lokaal) te ontspannen of juist te stimuleren ontstaat een verbetering van de doorbloeding van huid en spieren. Hierdoor kunnen deze weer optimaal presteren en zult u zowel geestelijk als lichamelijk vitaler zijn.

De sport- en ontspanningsmassages kunnen al naar gelang de noodzaak en behoefte 30, 45, 60 of 90 minuten in beslag nemen en na elke behandeling wordt gekeken en met u besproken of vervolgbehandelingen nodig zijn.

Triggerpoint

Triggerpoints zijn voelbare spierknopen in overbelaste of geblesseerde spieren. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Deze gevoelige plekken kunnen een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam, ofwel, een andere plek in het lichaam ′triggeren′.

Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Ze veroorzaken vaak hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen en carpaaltunnel syndromen. Vaak is de oorzaak overbelasting van de spieren door het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde bewegingen, een korte zware inspanning, een verkeerde houding of het langdurig statisch aanspannen van de spieren (bijvoorbeeld zitten met opgetrokken schouders). Maar ook een trauma (als een operatie of ongeluk) en te weinig beweging, stress of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan van triggerpoints.

Triggerpointmassage is een vorm van massage waarbij punten in de spieren worden behandeld die pijn, stijfheid, gevoelloosheid of krachtvermindering in spieren veroorzaken.

Voetreflex

Uw voeten staan in verbinding met het hele lichaam. Door middel van drukpunt-massage in de voeten worden uw organen gestimuleerd en brengt het lichaam zichzelf weer in balans.

Bij Liat kunt ook u terecht voor deze voetreflextherapie. Deze behandeling helpt bij het herstellen van lichamelijke en/of emotionele klachten. Daarnaast zijn de massages ook bedoeld om gewoon lekker te ontspannen!

Voetreflextherapie:
– geeft zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning;
– geeft verbetering aan energiedoorstroming, uw bloedsomloop, uw lymfecirculatie en uw spiertonus;
– stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam;
– ontgift het lichaam;
– maakt endorfinen vrij, die pijnverlichtend en stemmingsverbeterend werken;
– geeft energie en versterkt het immuunsysteem;
– geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing.

Haptonomie

Haptonomie betekent, vrij vertaald uit het Grieks, ′ik voel, ik raak aan′.

Haptonomie gaat over de vraag hoe je als mens bent ontwikkeld in je gevoel. Het geeft inzicht in je gevoelsleven en hoe je omgaat met jezelf en je omgeving. Voelen en aanraken brengen immers andere dingen teweeg dan denken en zijn daarom ook een belangrijke raadgever.

In onze samenleving, vooral in deze hectische tijd met vaak te veel stress en volle agenda′s, waarbij we nauwelijks tijd maken voor ons zelf, bestaat een sterke neiging tot handelen op grond van wat wij denken, en ′hoe het hoort′. De keuzes die dan gemaakt worden zijn vaak gebaseerd op wat wij denken dat van ons wordt verwacht. Dit is een vorm van aanpassen, waarbij wij het gevaar lopen dat wij onvoldoende luisteren naar ons werkelijke gevoel. Deze aanpassing geeft onvrede zonder dat we dat in de gaten hebben, wat weer kan leiden tot vele lichamelijke en psychologische klachten als angst, depressiviteit en burn-out, maar ook een gevoel van onvrede of ongelukkig zijn, terwijl we niet weten waar dat precies vandaan komt.

Haptonomie is gericht op leren voelen. Het ontdekken van onze eigen vermogens, het bewust worden van hoe we in de wereld staan, en het ervaren wat er gebeurt wanneer we ons gevoelsmatig verbinden met een probleem. Op deze manier kan er een opening ontstaan om anders met een probleem om te gaan.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een zeer effectieve vorm van massage en heeft een sterke impact op het vegetatieve systeem. Dit is mede de reden dat de technieken alleen mogen worden toegepast als men inzicht heeft in het functioneren van dit vegetatieve systeem.

Bindweefselmassage is een reflexzonetherapie. Een mechanische prikkel wordt aan de huid toegediend middels de verschillende massagetechnieken. Deze prikkel stimuleert zenuwuiteinden gelegen in huid en bindweefsel. Ook komen door de prikkeling bepaalde weefselprikkelstoffen vrij waarvan de invloed niet alleen beperkt blijft tot het gestimuleerde huidgebied. Huidaandoeningen als o.a. acne kunnen met deze massagemethode effectief worden behandeld. Tevens doet de massage en aanraking iets met het welbevinden van de persoon die wordt gemasseerd.

Hot Stone Massage

Al eeuwenlang worden stenen gebruikt voor rituelen en genezing. Stenen hebben een aantal eigenschappen die een toevoeging kunnen zijn bij massage. Ze kunnen warmte en kou opnemen en afgeven. Ze hebben een magnetisch veld, kunnen energie absorberen en teruggeven. Ook soort, vorm en kleur kunnen invloed hebben. Voor de hotstonemassage wordt meestal gebruikt gemaakt van basalt. Dit is gestolde lava. De stenen die gebruikt worden hebben hun natuurlijke vorm en zijn verder niet bewerkt. De grote dichtheiden het hoge ijzergehalte zorgen ervoor dat de warmte goed wordt vastgehouden en langzaam wordt afgegeven. Behalve ijzer bevatten de stenen ook magnesium en andere mineralen.

De stenen worden eerst verwarmd in een heather tot 40-45°. Daarna worden ze op diverse plaatsen op het lichaam gelegd. De warmte dringt diep door in het lichaam. Vervolgens wordt het lichaam gemasseerd met de stenen en met behulp van etherische olie. (50 minuten het hele lichaam; 25 minuten alleen de achterkant van het lichaam). Door de behandeling wordt de bloedsomloop gestimuleerd en verbeterd. De spieren worden soepeler. De stofwisseling neemt toe en het lymfesysteem wordt geactiveerd. Een behandeling heeft een diepgaande, ontspannende werking op lichaam en geest.

Indicaties voor hotstonemassage zijn o.a.:

• Slechte doorbloeding
• Spier- en gewrichtsklachten
• Spijsverteringsproblemen
• Stress

Duo massage 1,5 uur

Dit arrangement voor 2 personen bestaat bijvoorbeeld uit:
– Relaxmassage van schouders, nek en rug van 30 minuten
– Hoofd-, hand- of voetmassage naar keuze

Gezicht:
– Oppervlaktereiniging
– Epileren wenkbrauwen
– Masker

Bovenstaand is een voorbeeld het arrangement is zelf in te vullen.

Inclusief koffie/thee met lekkers? 6,00 p.p. extra Liever prosecco met kaasplankje?  10,00 p.p. extra

Duo Massage VIP 2 uur

Dit arrangement voor 2 personen bestaat uit bijvoorbeeld:
– Relaxmassage van schouders, nek en rug van 30 minuten;
– Hoofd-, hand- of voetmassage naar keuze;

Bovenstaand is een voorbeeld het arrangement is zelf in te vullen.

Inclusief koffie/thee met lekkers? 6,00 p.p. extra Liever prosecco met kaasplankje?  10,00 p.p. extra